ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ | ΕΟΚ : Αποτελέσματα 4ης ημέρας στο ΔΙΕΘΝΕΣ BASKETBALL CUP U15 ΑΓΟΡΙΩΝΑποτελέσματα 4ης ημέρας στον Κολινδρό όπου διεξάγεται το πρώτο διεθνές κύπελλο για άνδρες κάτω των 15 ετών που διοργανώνει η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ.

Το πρωί οι αθλητές που συμμετέχουν μοιράστηκαν σε δύο προπονητικά γκρουπ που το καθένα είχε παίκτες και από τις τρεις χώρες. Η προπόνηση περιελάμβανε συνεργασίες δύο παικτών.

Το απόγευμα έγινε αναδιάταξη των δύο Ελληνικών ομάδων. Οι «Ασπροι» που είχαν αθλητές γεννημένους μόνο το 1999 ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς επικράτησαν με το ευρύ 106-57 της Βουλγαρίας ενώ οι «Μπλε» με αθλητές από όλες τις ηλικίες ηττήθηκαν με 79-85 από την Ρουμανία. Αναλυτικά τα παιχνίδια:

ΜΠΛΕ 79
ΡΟΥΜΑΝΙΑ 85

Δεκάλεπτα: 19-21, 35-41, 52-55, 79-85
Διαιτητές: Χατζηχαρίσης-Κολιογιάννης
ΜΠΛΕ (Κοτανίδης-Πεγιάς): Τσιρογιάννης, Τσέλος, Αλτίνης 6(1), Τσουμάνης 1, Γεωργουλάκος, Τσουργιάννης 9, Καρακατσάνης 21, Θεοδωρικάκος, Στεφανίδης 24(3), Σακελλαρίου 7(2), Χατζηδάκης 11, Μπαζινάς.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Νταν-Μαν): Κούρμπισα , Βίντα 13(1), Ναστουρέσκου 13(4), Φομετέσκου 2, Κοκονέα 16(2), Πετρέσκου 8, Στόικα, Ιονίτα 14(1), Ατκινς 10, Πόρουμπ, Τσίτου, Ζαχαρία 9.

ΑΣΠΡΟΙ 106
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 57
Δεκάλεπτα: 35-14, 61-29, 85-41, 106-57
Διαιτητές: Χατζηχαρίσης-Κολιογιάννης
ΑΣΠΡΟΙ (Δήμος-Κασιμίδης): Σταμούλης 10, Δημητράκας 9, Κάπρης 21, Καμπερίδης 11(1), Δραγάτης 9(1), Γκουαλτιέρι 2, Φωτόπουλος 6, Ψαρράς 10, Δομπρογιάννης 10(2), Λιούνης 9, Ζαμπάκης 9(1).
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ασπαρούχοφ-Τσένοφ): Βεζίρσκι, Αντόνοφ 8(2), Μάτουσεφ, Πέντσεφ, Λαζάροφ, Πέντροφ 2, Ντιμιτρόφ 14(1), Κραστάνοφ 5, Στάικοφ 2, Αλιπίεφ 15, Κιρίλοφ 1, Τσερνοκόγιεφ 10(1).


Τουρνουά U15 Κολινδρού: Η δεξίωση του Δημάρχου

Δεξίωση παρέθεσε στους υψηλούς προσκεκλημένους του τουρνουά για άνδρες κάτω των 15 ετών που διεξάγεται στον Κολινδρό, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ Θωμάς Γκέκας που πήρε πρώτος το λόγο, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και έκανε μία ανασκόπηση των προηγούμενων διοργανώσεων.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Πολύζος που ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στην διοργάνωση και την αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νυν πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο αποκαλώντας τον «ογκόλιθο του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ». Τόνισε ότι διακατέχεται από μεγάλη συγκίνηση καθώς απευθύνεται σε όλους για τελευταία φορά ως Δήμαρχος της πόλης και ευχαρίστησε για την βοήθειά τους όσους το έπραξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Εκ μέρους της ΕΟΚ μίλησε το μέλος του ΔΣ της και πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος. Στην αρχή δήλωσε ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος με τον οποίο μίλησε στο τηλέφωνο έστειλε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του σε όλους. Ανέφερε ότι το καμπ έγινε 17 χρονών, τόνισε την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλήματος και ευχαρίστησε την τοπική κοινωνία γι αυτό.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης Γιάννης Κουτραφούρης, τόνισε ότι «πρέπει να αποχαιρετήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον Ευάγγελο Πολύζο που αποχωρεί από τα κοινά, αλλά και να καλωσορίσουμε το νέο Δήμαρχο Ευάγγελο Λαγδάρη, τον οποίο θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό του για οποιαδήποτε διοργάνωση χρειαστεί να αναλάβει». Ακόμη αναφέρθηκε στη μετεξέλιξη του καμπ σε τουρνουά που είναι η μοναδική εκδήλωση στην Ευρώπη σε αυτές τις ηλικίες.

Ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού, δια του Δημάρχου του, απένειμε τιμητική πλακέτα στην ΕΟΚ την οποία παρέλαβε ο Σάββας Λόρτος. Ακόμη τιμητική διάκριση απένειμε στον Γιάννη Κουτραφούρη δια του προέδρου της ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ. ΠΟΥ. Γιώργος Καλύβας, ο οποίος τόνισε ότι ο θεσμός θα συνεχιστεί και θα προσπαθήσουν να μεγαλώσει.

Η ΕΟΚ απένειμε τιμητική διάκριση στον Δήμαρχο Πύδνας Κολινδρού δια του προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΜ, Αντώνη Παπαγιαννούλη, όπως και στον Γιώργο Καλύβα για την μεγάλη προσφορά του στον αθλητισμό, δια του Κώστα Πολίτη.