ΣΕΠΚ | Μάκης Δενδρινός : «Ο Κολοσσός έχει μία μπασκετική παράδοση, ενώ βρίσκεται ήδη μία δεκαετία στην Α1» σε δηλώσεις του στο sepk.gr


Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στους πάγκους και με την εμπειρία που φέρει πλέον ο Μάκης Δενδρινός θα μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες στον Κολοσσό από το νέο του πόστο, αυτό του Διοικητικού Τεχνικού Συμβούλου. Ο "Βούδας" του ελληνικού μπάσκετ -όπως ήταν το παρατσούκλι του λόγω της ψυχραιμίας που είχε μέσα στο παιχνίδι- μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του στη Ρόδο, το όραμα που υπάρχει, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην Εθνική Ελλάδας και στην πορεία που είχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας, άλλωστε κι ο ίδιος ως προπονητής της "επίσημης αγαπημένης" είχε κατακτήσει την 4 θέση στο Παγκόσμιο του Καναδά το 1994.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τη συνεργασία του με τον Κολοσσό και τις υποχρεώσεις που θα έχει ως Διοικητικός Τεχνικός Σύμβουλος
"Το πόστο που έχω αναλάβει σημαίνει ότι θα ασχολούμαι με όλα τα ζητήματα, καθώς αφορά και το διοικητικό κομμάτι. Όπως dendrinos 2καταλαβαίνετε οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες και πολύπλευρες. Στον σύλλογο υπάρχει ενθουσιασμός, καθώς η ομάδα έχει μία μπασκετική παράδοση, ενώ βρίσκεται ήδη μία δεκαετία στην Α1. Όλοι μέσα στο σύλλογο θέλουμε αυτή η προσπάθεια να γίνει ποιοτικότερη, αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στηρίξει εδώ και χρόνια τον Κολοσσό κι ευελπιστούμε ότι στο μέλλον θα προστεθούν κι άλλοι ώστε ο σύλλογος να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο αποκτώντας μεγαλύτερο έρεισμα στο νησί και να γίνει ο σύλλογος που θα εκπροσωπεί όλη τη Ρόδο σε επίπεδο κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό. Ο Κολοσσός πρέπει να αποτελέσει υπόθεση όλης της κοινωνίας γιατί μόνο έτσι θα έχει η ομάδα βιωσιμότητα και θα έρθουν κι άλλα καλά αποτελέσματα".

Για τη σχέση του με τον Κολοσσό και το όραμα που υπάρχει
"Με την ομάδα και με τους ανθρώπους του Κολοσσού έχω εδώ και χρόνια οικογενειακές σχέσεις. Στην Ρόδο ήμουν το 1979 και το 1982 βοηθώντας ως προπονητής να ανέβει από το ερασιτεχνικό μέχρι τη Β' εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αρκετοί από τους σημερινούς διοικητικούς παράγοντες ήταν τότε παίκτες μου.
dendrinos 3Για πολλούς και διάφορους λόγους το μπάσκετ την σημερινή εποχή στρέφεται στη περιφέρεια και οδεύει σε μία αποκέντρωση, οπότε η βελτίωση όλης της λειτουργίας του συλλόγου σε πιο επαγγελματικά πρότυπα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για όλους μας.

Φέτος η ομάδα είναι νέα, καθώς έχει αλλάξει ένα μεγάλο ποσοστό του ρόστερ. Είναι φυσιολογικό να χρειαστεί λίγο παραπάνω υπομονή από όλους προκειμένου να δέσει η ομάδα και να διεκδικήσει ότι της αναλογεί στο πρωτάθλημα. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες του κόουτς Μιχάλη Κουταλιανού και νομίζω ότι το πετύχαμε στο 99%. Πλέον εναπόκειται στο προπονητικό τιμ και στους παίκτες να δουλέψουν σκληρά για να ευοδωθούν και μέσα στο πρωτάθλημα οι προσπάθειες του συλλόγου. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι θα είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες τους".

Για τον προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Κουταλιανό
"Ο Μιχάλης είναι ένα νέο παιδί και πολύ εξελίξιμος προπονητής, ο οποίος καλείται να πάρει το βάφτισμα του πυρός. Έχει όλα τα εχέγγυα να τα καταφέρει γιατί εκτός από παιδί της περιοχής και της ομάδας έχει θητεύσει δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον ήρθε η ώρα να πάρει την ευκαιρία του. Με τον Μιχάλη ο σύλλογος δείχνει έμπρακτα ότι θέλει να αξιοποιήσει και να στηριχτεί σε όσους Ροδίτες μπορούν να στηρίξουν το εγχείρημα. Στην παρούσα φάση, δυστυχώς η τοπική παραγωγή δεν μπορεί να τροφοδοτήσει την πρώτη ομάδα με παίκτες".

Η συνέντευξη στο http://www.sepk.gr/portal2/el-GR/-basketball-coach-topics/interviews/7027-2014-09-10-07-07-12