ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ : "Το σίγουρο είναι ότι οι ομάδες της Α2 θα είναι ανταγωνιστικές..." σε δηλώσεις του στο lefkadaweb.gr


Τις εντυπώσεις του από το αξιόλογο τουρνουά του Προμηθέα παρουσίασε στο www.lefkadaweb.gr, ο κόουτς της Δόξας, Γιώργος Ζαφειρούδης. Ο προπονητής της λευκαδίτικης ομάδας που είχε την ευκαιρία να τεστάρει και να βγάλει πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για αυτά που δούλεψε με τους παίκτες του στις τρεις πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας, είδε και σε ποιους τομείς απαιτείται να δουλέψει στο υπόλοιπο διάστημα που απομένει έως την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε ένα ακόμα ματς ήμασταν καλύτεροι από το προηγούμενο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Οι συνθήκες του αγώνα με το Λαύριο (απουσία Βαγενά, πέντε φάουλ για τον Συμεωνίδη πριν την λήξη της 3ης περιόδου και 15 λεπτά χρόνος συμμετοχής για τον Σκλάβο) μας ανάγκασαν να πάμε σε χαμηλό σχήμα και να παίξουμε για 15 λεπτά με ζώνη, κάτι που δεν ήθελα να κάνω σε αυτό το τουρνουά. Πήραμε πράγματα από παιδιά που σε προηγούμενα ματς δεν έπαιξαν καλά” ανέφερε ο κόουτς της Δόξας, ο οποίος συνέχισε με το γενικό συμπέρασμα που αποκόμισε από το τουρνουά.

“Το συμπέρασμα για την ομάδα μας είναι ότι κάθε ημέρα παρουσιάζεται καλύτερη. Το δεύτερο συμπέρασμα, αυτό που έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, είναι ότι θα είναι λίγο διαφορετικό απ’ ότι περίμενα στην αρχή. Βλέποντας το Λαύριο που κατέκτησε το τουρνουά, μπορώ να πω ότι θα γίνει ένα πρωτάθλημα με περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες σε σχέση με όσα είχα υπολογίσει και αυτό σημαίνει ότι μειώνεται ο αριθμός των νικών που απαιτείται για την άνοδο. Μιλώντας και με τους συναδέλφους εκεί, συμφωνήσαμε ότι πάει να γίνει ένα πρωτάθλημα για 18 νίκες”.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει για την Δόξα ο αριθμός των νικών που ανέφερε, ο Γιώργος Ζαφειρούδης ανέπτυξε το σκεπτικό του ως εξής: “Όσο μειώνεται ο αριθμός νικών, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες να προκύψουν αουτσάιντερ.”...

Ολόκληρη η συνέντευξη στο www.lefkadaweb.gr