ΚΥΜΗ ΓΣ | Αυλαία την Κυριακή με δύο αναμετρήσεις με ΓΣ Κύμης - AMERICAN Genetics ΚΑΟΔ και ΑΕΝ Κηφισιάς - Ελευσίνα


Η αυλαία του 1ου τουρνουά μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης πέφτει την Κυριακή με δύο αναμετρήσεις.

Στις 18:00 ο ΓΣ Κύμης αντιμετωπίζει τον ΚΑΟΔ, ενώ στις 20:00 η Νέα Κηφισιά θα παίξει με την Ελευσίνα. Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσει η τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Ο ΚΑΟΔ λοιπόν είναι ο τελευταίος αντίπαλος του Γυμναστικού στο τουρνουά που διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, νέο πλήρες όνομα της ομάδας της Δράμας είναι ΚΑΕ AMERICAN Genetics ΚΑΟΔ 1989, αφού πρόσφατα ήρθε σε συμφωνία με μεγάλη εταιρία και μετονομάστηκε.

Την περσινή σεζόν πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και τερμάτισε στην 6η θέση. Προπονητή είχε τον Νέναντ Μάρκοβιτς και στηρίχθηκε κυρίως στους ξένους παίκτες και σε νεαρούς Έλληνες, όπως ο Σλαφτσάκης, ο Χρυσικόπουλος, ο Γεωργάκης, ο Σπυριδωνίδης και ο αρχηγός Ζάρας. Ο κορμός των Ελλήνων έμεινε και φέτος στην ομάδα, αντίθετα με τους ξένους που αποχώρησαν όλοι. Στην θέση τους ήρθαν ο Τερόν Τζόνσον, ο Ροντ Όντομ, ο Έρικ Άτκινς, ο Νίκολα Βασόγεβιτς και ο Ρομπ Λο. Ο τελευταίος μάλιστα αγωνίστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας με της φανέλα της Νέα Ζηλανδίας. Από την τεχνική ηγεσία αποχώρησε ο Νέναντ Μάρκοβιτς και στην θέση του προωθήθηκε ο Κώστας Μέξας. Στόχος για την φετινή σεζόν είναι η ομάδα να αγωνιστεί με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας έμφαση στην επίθεση και στο θέαμα και να καταφέρει να πλασαριστεί στο πάνω μισό του βαθμολογικού πίνακα.