ΣΕΠΚ | Βασίλης Φραγκιάς : "Ήταν πολύ ξαφνικό, πολύ ευχάριστο αλλά και τιμητικό γιατί είναι η πρώτη φορά που ανέλαβα μία εθνική ομάδα (Κατάρ)" σε δηλώσεις του στο sepk.gr


Οι 17οι Πανασιατικοί αγώνες που ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 Οκτωβρίου στην Ιτσεόν της Κορέας, θα έχουν και ελληνικό χρώμα, καθώς ο Βασίλης Φραγκιάς θα βρίσκεται στα ηνία της εθνικής ομάδας του Κατάρ. Ο έμπειρος τεχνικός, που στις 23 του μήνα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Κουβέιτ – Μογγολία, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του, το Κατάρ που σύντομα θα μας απασχολήσει αλλά και για την Εθνική Ελλάδας που παρακολουθούσε ανελλιπώς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για τη συνεργασία του με την Εθνική του Κατάρ
«Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό. Μπορούσα να φανταστώ πολλά πράγματα αλλά δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα εργαστώ σε μία εθνική ομάδα της Ασίας κι ειδικά σε μία χώρα όπως το Κατάρ που είναι από τις πλέον αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο κι αγαπάει πολύ τα σπορ. Ήταν πολύ ξαφνικό, όμως ήταν πολύ ευχάριστο και τιμητικό γιατί είναι η πρώτη φορά που ανέλαβα μία εθνική ομάδα».

Για το μπάσκετ στο Κατάρ για το οποίο δεν γνωρίζουμε πολλά
«Ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής επιτροπής και πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ είναι ο ίδιος ο Σεΐχης, Saoud bin Abdulrahman Al-Thani, ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ και η βοήθεια του είναι πάρα πολύ σημαντική για την εξάπλωση του αθλήματος στο Κατάρ.
Ο Σεΐχης είναι ένας άνθρωπος οραματιστής, τεχνοκράτης, πολύ οργανωτικός κι έξυπνος. Αγαπάει πολύ τα σπορ και το μπάσκετ κι είναι σίγουρο ότι στο μέλλον ο κόσμος θα μάθει περισσότερα για το μπάσκετ εδώ».

Για το ρόστερ της ομάδας και τα χαρακτηριστικά που έχει
«Βρήκα μία ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στην Εθνική περίπου είκοσι χρόνια κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν θετικά αλλά κι αρνητικά στοιχεία. Είναι θετικό ότι η ομάδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία, όμως από την άλλη ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά υψηλός. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας τα θετικά στοιχεία, ενώ σε συνεργασία με τον general manager της ομάδας, Ahmed Abdulhadi, έχουμε αποφασίσει νέα παιδιά να μπουν σταδιακά στο ρόστερ όπως κάναμε άλλωστε κι εφέτος. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει είτε την πρόκριση της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας είτε στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο». Δείτε περισσότερα...