ΣΕΠΚ | Δημήτρης Δανιήλ : "Κίνα σημαίνει σεβασμός" σε δηλώσεις του στο sepk.gr


Ο Δημήτρης Δανιήλ ταξίδεψε στην Κίνα τον περασμένο Ιούλιο, όπου πήρε μέρος στo camp της Euroleague προπονώντας παίκτες νεαρής ηλικίας. Ο νεαρός προπονητής μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Τι ακριβώς έκανε ένας Έλληνας προπονητής στην Κίνα;

Η Euroleague στα πλαίσια της προώθησης του brand της στην Ασία διοργάνωσε ένα camp υπό την αιγίδα της και μου έκανε την τιμή να είμαι ένας από τους 3 Ευρωπαίους προπονητές οι οποίοι είμαστε υπεύθυνοι για την διοργάνωση και τη διεξαγωγή του.

Στο camp πήραν μέρος 250 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 10-16 ετών οι οποίοι χωρίστηκαν σε τμήματα ανάλογα με το επίπεδο τους. Στόχος του camp ήταν να δείξουμε σε αθλητές και προπονητές τον ευρωπαϊκό τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού στις αναπτυξιακές ηλικίες. Όλα πήγαν κατ' ευχήν και όλοι οι φορείς ήταν ενθουσιασμένοι με το εγχείρημα!

Όταν επέστρεψες ποια ήταν η πρώτη εικόνα που περιέγραψες στην οικογένεια και στους φίλους σου;
Οι Κινέζοι, όλων των ηλικιών και των κοινωνικών στρωμάτων τρέφουν απεριόριστη εκτίμηση στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα. Είναι για αυτούς πολύ σημαντικό ότι πριν 2500 χρόνια στην άλλη άκρη του κόσμου υπήρχε ένας πολιτισμός αντίστoιχος με τον δικό τους. Γνωρίζουν αρκετούς Έλληνες φιλοσόφους και πολλοί έχουν όνειρο ζωής να δουν την Ακρόπολη!

Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από την κουλτούρα των Κινέζων;
Ο σεβασμός με το οποίο αντιμετωπίστηκα ήταν ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα . Δεν κοιτάει κάνεις την ηλικία,το όνομα και την εθνικότητα του προπονητή. Οι λέξεις ''προπονητής και δάσκαλος'' είναι a priori συνώνυμες του σεβασμού. Ένα άλλο στοιχείο του χαρακτήρα και της κουλτούρας τους είναι η επαγγελματική προσέγγιση σε κάθε επίπεδο. Τίποτα δεν γίνεται στην Κίνα αν δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα και οι παραμικρές λεπτομέρειες.