Ωωω... τι ΥΠΟΔΟΧΗ !!! Πάτησε πόδι στο Βελιγράδι ...ο Σοφοκλής Σχορτιανίτης. Video της EUROLEAGUE BASKETBALL με τις πρώτες στιγμές, στο νέο σταθμό στην καριέρα του


Ωωω... τι ΥΠΟΔΟΧΗ !!! Πάτησε πόδι στο Βελιγράδι ...ο Σοφοκλής Σχορτιανίτης. Video της EUROLEAGUE BASKETBALL με τις πρώτες στιγμές, στο νέο σταθμό στην καριέρα τουΤον όγδοο μεγάλο σταθμό, στην δεκαπενταετή επαγγελματική του καριέρα άνοιξε ο διεθνής σέντερ (2.06m ), στο Βελιγράδι στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Έχουν προηγηθεί στην πορεία του «Big Sofo» ή «Baby Shaq» ή «Οδοστρωτήρας» μεγάλες στιγμές.

Ξεκινώντας από τον ΗΡΑΚΛΗ Καβάλας ως ερασιτέχνης και στις ομάδες (ως επαγγελματίας σε ηλικία 16 ετών) ΗΡΑΚΛΗ ΓΣ Θεσσαλονίκης, Καντού, Άρη, Ολυμπιακού,Παναθηναϊκού, Μακάμπι Τελ Αβίβ (2 φορές), η επιλογή του ως Ντραφτ στο ΝΒΑ στο Νο 34, Los Angeles Clippers (2003).

Η συμμετοχή του στις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Ανδρών με τεράστιες διακρίσεις : 2 χάλκινα με την εφήβων, χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στην Πολωνία, και αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής και η εκρηκτική απόδοση του απέναντι στην εθνική των ΗΠΑ ήταν το κλειδί για την ελληνική επιτυχία στον ημιτελικό .