Η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΚ


H ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΚ πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 20:00 - 23:00, στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ. Ο Γιάννης Καλαμπόκης, πρόεδρος του ΠΣΑΚ, παρουσίασε τα διοικητικά και οικονομικά πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το σημαντικό θέμα της διπλής καριέρας των αθλητών (διεθνής όρος «Dual Career»), δηλαδή της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλουν παράλληλα με την αθλητικής τους καριέρα στο να εκπαιδευτούν σε κάτι χρήσιμο, ώστε, όταν την ολοκληρώσουν, να μπορούν να είναι χρήσιμοι στον εαυτό τους, την οικογένειά τους και την κοινωνία σε όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης ζωής τους.

Τη συζήτηση άνοιξε ο κ. Μιχάλης Κυρίτσης, Πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, ο οποίος είπε ότι ο Σύνδεσμος των Παλαίμαχων κατανοεί το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει τους αθλητές (υποψήφια μέλη του ΣΠΑΚΕ) να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους μετά τον αθλητισμό. Στην κατεύθυνση αυτή ο Σύνδεσμος θα διοργανώσει στο άμεσο μέλλον σεμινάρια με θέματα χρήσιμα για τη ζωή των αθλητών κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, αλλά και μετά από αυτή.

Ακολούθησε ο Δρ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και Σύμβουλος Εκπαίδευσης του ΠΣΑΚ, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά το θέμα της διπλής καριέρας και παρουσίασε τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί, ένας από τους οποίους είναι η διοργάνωση σεμιναρίων σε τακτική βάση, με συγκεκριμένα θέματα που θα είναι χρήσιμα για τους αθλητές (π.χ., εκπαίδευση για ομιλία σε ακροατήριο).

Το λόγο πήρε και η δημοσιογράφος Κατερίνα Συμεωνίδου, η οποία παρουσίασε την έννοια "δεξιότητες ζωής" και εξήγησε τη χρησιμότητά τους, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι οι αθλητές αποκτούν σπουδαίες δεξιότητες ζωής που καλλιεργούνται λόγω του αθλητισμού, αλλά που ωστόσο άλλες εξίσου χρήσιμες και απαραίτητες δεν αναπτύσσονται ακριβώς λόγω της ενασχόλησής τους με το άθλημα.Για περισσότερα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, η οποία ενημερώνεται συνεχώς και εκεί θα αναρτηθούν πληροφορίες για τα σεμινάρια.

http://www.psak.gr/dual-career.html